Rezultati istraživanja: Što developeri žele?

4. dio - Jesu li (i koji) benefiti i perkovi developerima doista bitni?

Četvrti dio našeg izvještaja o rezultatima anketnog istraživanja Što developeri žele? bavi se pokušajem da kvantificiramo i analiziramo važnost pojedinih segmenata nagrađivanja, od plaće do opremljenosti kuhinje hranom i pićem na cjelokupnoj populaciji, po senioritetu, tipu tvrtke i spolu.

Očekivano, plaća, slobodni dani i godišnji odmor su top tri elementa nagrađivanja ako gledamo ukupnu developersku populaciju.

Što je developerima najviše, a što najmanje bitno?

Ali, detalji čine razliku. Pa smo tako primijetili neke razlike prema testiranim demografijama.

Benefiti koje developeri u agencijama cijene više od ostalih su slobodni dani, aktivan razvoj, bolje komunikacije kroz radionice i HR procese, dok ljudi iz tvrtki koje razvijaju svoje proizvode nešto više od drugih vrednuju bonuse, edukacije i moderan ured.

Visina plaće, čini se, najbitnija je developerima u nedeveloperskim tvrtkama, a oni ujedno više cijene društvenu odgovornost od preostale dvije tvrtke.

Juniori, očekivano, višu ocjenu daju sportskim aktivnostima, druženju van tvrtke i opremljenosti sobama za odmor.

Žene i muškarci prilično su ujednačeni oko svojih očekivanja - ali primijetili smo kako su visina plaće, bonusi, moderan i lijepo uređen ured te opremljenost kuhinje hranom i pićem nešto bitniji muškarcima, dok su ulaganje u znanje zaposlenika, edukacije te društvena odgovornost tvrtke nešto bitnije ženama.

Što je developerima najmanje bitno (po spolu)?
Što je developerima najviše bitno (po spolu)?

Ovo nas je istraživanje naučilo da uvažimo brojeve, ali ne donosimo ishitrene zaključke. Što je čemu uzrok, a što mu je posljedica - to traži dodatno razmišljanje, propitivanje i možda neke nove sljedove istraživanja. Ili čak intervencija koje mijenjaju zatečeno stanje.

Možda juniori ne vole sport toliko više koliko se očekuje da ga vole i sudjeluju u druženju - za razliku od seniora koji su formirani u doba kad to nije spadalo u dnevnu poslovnu rutinu?

Isto je važno ne interpretirati olako male postotke - oni ne znače nužno da nešto nije bitno - posebno ako pomaci u postocima ukazuju na tektonske promjene i nove trendove.

Možda su humanitarne akcije tradicija u tvrtkama poput banaka, državnih firmi i etabliranih tvrtki - pa su developeri koji tamo rade uključeni i ponosni na djelovanje svoje tvrtke, dok startupi još nemaju resursa ili naviku sudjelovati u takvim stvarima pa developerima to nije blisko?

A zašto su muškarci nadmoćni u zahtjevima za dobrom plaćom, godišnjim odmorima i lijepim uredima - a žene traže edukacije i društvenu odgovornost? Ne znamo. Ali zanimljivo je zamijetiti i razmišljati o tome.

Očekivali bismo da su žene dale više ocjene lijepim uredima - ali nije tako. Muškarcima je, čini se, to važnije nego ženama.

Koliko je developerima bitan moderan i lijepo dizajniran ured?

Zaključak našeg istraživanja ukazuje da one-size-doesn’t-fit-all i da je jedna od mogućih budućnosti naših HR praksi u sferi individualizacije benefita.

Sve uvide o važnosti pojedinog benefita prema spolu, senioritetu i tipu tvrtke pronađite u četvrtom izvještaju na ovom linku.