Rezultati istraživanja: Što developeri žele?

2. dio - Zadovoljstvo HR praksama zapošljavanja i onboardinga u IT tvrtkama

U periodu između 22. studenog i 5. prosinca proveli smo anketno istraživanja Što developeri žele. Prvi set rezultata objavili smo u izvještaju O plaćama, kriterijima za odabir tvrtke, otkazima i preferiranoj radnoj kulturi, a sada je na redu drugi izvještaj.

Zanimalo nas je jesu li developeri zadovoljni HR praksama - procesom oglašavanja poslova, selekcije i onboardinga.

Rezultati su zanimljivi.

U ovom blogu istaknut ćemo samo neke od uvida, a detalje pronađite u izvještaju.

Gdje developeri traže posao?

Izgleda da je najjači kanal kojim developeri pronalaze posao preko prijatelja. Iako imamo odlične job portale i atraktivne employer branding kampanje, čak 40% developera za svoje radno mjesto saznaje preko prijatelja i kolega.

A nakon što su saznali za otvoreno radno mjesto, developeri će napraviti istraživanje o poslodavcu. Prvi izvor bit će web stranica poslodavca, drugi su kolege i poznanici, treći su portali, a društvene mreže su tek na četvrtom mjestu.

Rezultati kumulativno (N=518)

Pitanje: Nakon što ste saznali za oglas, na koje ste se sve načine informirali o tvrtki?

web stranica poslodavca 63.32%
kod kolega i poznanika 49.80%
čitanjem portala i drugih spominjanja na internetu 34.22%
društvene mreže poslodavca 30.33%
nisam se dodatno informirao/l 14.75%
čitanjem foruma 12.50%

U izvještaju ćete naći i rezultate prema dobi, spolu, senioritetu i tipu kompanije. Očekivano - mlađe dobne skupine češće koriste društvene mreže pa vjerujemo da je ulaganje u suvislu prisutnost na mrežama pametna strategija IT kompanija jer će se postoci sigurno mijenjati u korist mreža.

Čini se da puno HR odjela IT tvrtki jako dobro radi svoj posao.

Preko 60% ispitanika ocijenilo je selekcijski proces kojeg su prošli za trenutno radno mjesto ocjenama 8 (na skali do 10), čime ističu kako su prilično zadovoljni. Pritom ukupna prosječna ocjena zadovoljstva selekcijskog procesa iznosi 7,66/10.

No, developeri, kao što znamo, nisu homogena skupina. U mnogim se stvarima slažu, ali postoje i razlike po spolu, dobi, senioritetu i tipu kompanije.

Na primjer, žene su dale nižu ocjenu selekcijskom procesu. Što to znači i što s time, prepuštamo HR odjelima, nadajući se boljim rezultatima ubuduće.

Prosječna ocjena selekcijskog procesa na trenutnom radnom mjestu po spolu

Pitanje: Na ljestvici od 0 do 10 označite koliko ste zadovoljni selekcijskim procesom kojeg ste prošli za trenutno radno mjesto? 0 znači “Uopće nisam zadovoljan/na”, a 10 znači “Iznimno sam zadovoljan/na”

Žene 7,33 / 10
Muškarci 7,75 / 10

A zanimljive su i razlike u zadovoljstvu selekcijskim procesom prema tipu tvrtke.

Zaposlenici agencija imaju najbolje mišljenje o selekcijskom procesu svog poslodavca - ocijenili su ga s 8,01 na skali do deset. Slijede developeri tvrtki koje razvijaju svoj proizvod, koji su dodijelili prosječnu ocjenu 7,73/10. Najnižu prosječnu ocjenu 6,47/10 dodijelili su svom poslodavcu zaposlenici nedeveloperskih tvrtki.

Što developeri misle o pojedinim elementima selekcijskog procesa, prisutnosti team leadova na razgovoru za posao i testiranjima - pročitajte u izvještaju na ovom linku.

Treba li iznos plaće stajati u oglasu - što kažu developeri?

Slika govori tisuću riječi - pa evo slike. A grafove po spolu, dobi i senioritetu potražite u izvještaju.

Feedback, onboarding, izazovi online onboardinga i drže li se IT poslodavci datih obećanja

Svi znamo kako se na svako radno mjesto prijavi puno kandidata - i ne možemo svi dobiti posao. No, isto se tako većinom slažemo kako je u redu da tvrtka pristojno odgovori svakom kandidatu i to u nekom razumnom vremenskom roku gdje je i kako stoji.

Developeri kažu kako se to ne događa uvijek. Prema našem istraživanju, tvrtke u samo pola slučajeva daju feedback.

U izvještaju ćete pronaći i detalje oko zadovoljstva onboardingom u njegovim raznim formatima i aspektima, a ovdje ćemo podijeliti samo nekoliko zanimljivih uvida.

Naši rezultati pokazuju kako agencije najrevnije provode proces onboardinga.

Rezultati po tipu tvrtke: agencija (N=140), tvrtka koja razvija vlastiti proizvod (N=318), nedeveloperska tvrtka (N=60)

Pitanje: Jeste li za svoje trenutačno mjesto prošli onboarding?

Da 68.57% 40.00% 51.89%
Ne nikada nisam prošao/la proces onboardinga 22.14% 50.00% 37.42%
Za trenutačno radno mjesto nisam imao/la onboarding ali jesam na prijašnjim pozicijama 9.29% 10.00% 10.69%
  • agencija
  • nedeveloperska tvrtka
  • tvrtka koja razvija vlastiti proizvod

I ovdje su žene manje zadovoljne, pa daju manju ocjenu procesu onboardinga u odnosu na muškarce.

Žene 6,23 / 10
Muškarci 6,97 / 10

I za kraj, prema našim rezultatima tek nešto malo manje od 50% tvrtki izvršilo je onboarding točno onako kako je obećano tijekom selekcijskog procesa.

Na početku mi je prezentiran plan onboardinga no nije slijeđen 14.20%
Na početku mi je prezentiran plan onboardinga te kao takav izvršen 49.70%
Nije mi bio prezentiran plan onboardinga i smatram da je trebao biti 12.43%
Nije mi bio prezentiran plan onboardinga no to mi nije važno 23.67%

Kada bismo imali rezultate za druge industrije mogli bismo usporediti jesu li ovi rezultati u odnosu na cjelokupno tržište rada dobri, osrednji ili izvrsni. No, nemamo ih. Ali, usuđujemo se reći kako neki od rezultata pokazuju dobre trendove i odličan rad HR-ovca u IT industriji. Dok drugi odgovori developera pokazuju kako itekako još uvijek imamo prostora za rast.

Potražite sve detalje u izvještaju, a idući tjedan navratite na naš blog, Facebook, LinkedIn ili Instagram stranicu - objavit ćemo treći dio izvještaja o freelancerima, razlozima freelancanja i setu uvjeta pod kojim bi se oni eventualno vratili u okrilje hrvatskih kompanija.

U međuvremenu komentirajte, zapratite nas na mrežama ili pogledajte koje poslove nudimo u Leapbitu - i pridružite nam se.